За нас

Македонска асоцијација за човечки ресурси 

МАЧР е стручно, невладино, непартиско и непрофитно здружение на граѓани формирано на 22 април 2009 година, заради вршење на дејности и активности поврзани со развојот на работната сила, промоција на управувањето со човечките ресурси, како и унапредување на професијата управување со човечки ресурси.


Circular HRM - Инфо денови

Со задоволство Ве покануваме на два еднодневни настани организирани од страна на Центарот за управување со знаење во соработка со Македонската асоцијација за човечки ресурси за здобивање со информации околу проектот - Оддржлив (Кружен) модел на управување со човечките ресурси. Проектот е финансиран преку Еразмус Плус програмата на Европската Унија, а спроведен од шест организации од Европа.

Прочитај повеќе

Интервју со Претседателот на ЕАПМ, Евен Болстад

“...Импресиониран сум. Со ограничени ресурси и како релативно мала асоцијација и земја, произведувате вредност за членовите и пошироко, далеку повеќе од она што може да се очекува.....

Прочитај повеќе

13. издание на е-весникот „Човечки Капитал„

Со задоволство Ве информираме дека МАЧР го објави 13. издание на е-весникот „Човечки Капитал„. И за ова издание на е-весникот, ние подготвивме богата содржина, составена од истражувања, статии, интервјуа, настани, стручни трудови и други интересни информации, поврзани со HR областа.

Прочитај повеќе

Започнуваме со продажба на Early Bird влезниците за 13. Меѓународна MHRA Конференција (online live

Oфицијално започнува продажбата на Early Bird влезниците по цена од 60 евра за индивидуалните членови на МАЧР, и 90 евра за сите заинтересирани индивидуалци и организации. Корпоративните членови на МАЧР, за сите попусти и понуди согласно пакетите за членство, Ве замолуваме да ја контактирате извршната канцеларија на МАЧР.

Прочитај повеќе

AIHR Академија

Стекнете се со најновите вештини во областа на People Analytics, Strategic HR Leadership, Digital HR, Organizational Development, Talent Acquisition и многу други сертифицирани програми на светски реномираната AIHR Академија.

Прочитај повеќе

Бидете дел од WOWHR GLOBAL CONFERENCE

Денес, менаџментот со човечките ресурси е во исто време и цел и движечка сила во процесот на дигиталните промени – Процес кој поткренува многу прашања. WOWHR GLOBAL CONFERENCE: “HR in the digital era“, која ќе се одржи на 15 јули, ќе се обиде да даде одговори на дел од прашањата!

Прочитај повеќе

AIHR - “People Analytics” Сертификациона програма

Станете Специјалист на темата People Analytics и побарајте си го Вашето место на стратегиската маса во организацијата, преку нагласување и користење на моќта на HR датата. Развијте целосен сет на HR аналитички вештини за да носите одлуки базирани на дата, во рамките на HR менаџментот.

Прочитај повеќе

30% за пристап до AIHR Академијата

Согласно договорот склучен помеѓу AIHR и МАЧР, Македонската асоцијација за човечки ресурси во следниот период ќе биде ексклузивен провајдер на услугите и продуктите на реномираната и во светски рамки водечката HR Академија - AIHR.

Прочитај повеќе

13 Меѓународна MHRA Конференција

Со задоволство Ве информираме дека Македонската асоцијација за човечки ресурси (МΑЧР) оваа година ќе ја организира својата 13. Меѓународна HR конференција и HR Expo 2021, насловена како: "HRise like a PHOENIX- Intertwining humanity and technology". Конференцијата ќе се одржи на 21-ви и 22-ри Октомври 2021 година (во онлајн формат).

Прочитај повеќе

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА РЕДОВНО ГОДИШНО СОБРАНИЕ НА МАЧР

Седницата на Собранието ќе се одржи на 27 мај 2021 (четврток), со почеток во 17:00 часот (вклучување на настанот во 16:45), во онлајн формат (ZOOM состанок). Седницата е предвидено да трае 1 час и 30 минути.

Прочитај повеќе

Доделување на годишни HR наград

Ви најавуваме дека на 20 Мај, Меѓународниот ден на човечките ресурси , МАЧР ќе организира онлајн настан за доделување на годишните HR награди.

Прочитај повеќе

Најaва за Прв Коучинг Форум во организација на МАЧР

Зачувајте ги датумите 4 и 5 јуни 2021: За присуство на Меѓународниот коучинг форум на тема “New Code of Meaningful Change” („Нов код на значителни промени“)

Прочитај повеќе

Покана за учество на Меѓународен вебинар

Во името на МАЧР и нашите партнери AIDP (Италија) и HR Centar (Хрватска), со задоволство Ве покануваме да бидете дел од Првиот меѓународен заеднички вебинар во регионот на Јужна и Југо-Источна Европа, насловен како “2022: Your “next” Company. How you, HR, will drive there? Which drivers will you focus on?”.

Прочитај повеќе

Покана за учество на HR Café & Networking во организација на МАЧР

Со задоволство Ве покануваме на HR Café & Networking на тема „Како да примените техники и чекори од Self-coaching и Points of You за подобро да се водите себеси и другите околу вас?“. Гостин-говорник на настанот ќе биде Ирена Јакимова.

Прочитај повеќе

12. издание на е-весникот ,,Човечки капитал”

Македонската асоцијација за човечки ресурси ви го претставува 12-от број на е-весникот посветен на професијата менаџмент со човечки ресурси - „Човечки капитал“.

Прочитај повеќе

Бидете дел од истражување насловено "Creating People Adventage (CPA) Study 2021"!

Македонската Асоцијација за човечки ресурси, како членка на EAPM, се приклучува кон глобалното истражување насловено "Creating People Adventage (CPA) Study", кое го спроведуваат Светската Федерација за менаџирање со луѓе (WFPMA) и Бостон Консалтинг Груп (BCG).

Прочитај повеќе

12-та Меѓународна MHRA конференција “Future-fit organizations: Proactive HR (Организации способни з

На 3 и 4 Декември МАЧР ќе ја организира 12тата Меѓународна конференција

Прочитај повеќе

Доделување на годишни HR награди

Поради причини поврзани со рапидното ширење на КОВИД-19 настанот за доделување на HR наградите за 2019 година закажан на 20 октомври, се одложува!

Прочитај повеќе

Оглас за ангажман на Практикант во МАЧР

Македонската асоцијација за човечки ресурси нуди можност за ангажман на Практикант во МАЧР, со времетраење од 3 месеци.

Прочитај повеќе

Собрание на делегати на Европската Асоцијација за менаџмент со луѓе (EAPM)

Во петокот, на 11 септември, претседателот на МАЧР Дарко Петровски, учествуваше како делегат на првото виртуелно Собрание на делегати на Европската Асоцијација за менаџмент со луѓе (EAPM). На собранието, меќу останатите точки, беше и изборот на нов претседател на EAPM.

Прочитај повеќе

Конкурси

Оглас за ангажман на Практикант во МАЧР

Македонската асоцијација за човечки ресурси нуди можност за ангажман на Практикант во МАЧР, со времетраење од 3 месеци.

Прочитај повеќе

Оглас за вработување во МАЧР: Извршен менаџер

Македонската асоцијација за човечки ресурси нуди можност за вработување на Извршен менаџер, на определен период.

Прочитај повеќе

Цементарница УСЈЕ е во потрага по HR практикант

Цементарница УСЈЕ започнува Програма за практикантска работа за поттикнување на вработување и развој на млади таленти! Како дел од Програмата, Цементарница УСЈЕ објавува оглас за платена практикантска работа во одделот за човечки ресурси.

Прочитај повеќе

Acibadem Sistina се во потрага по Management Trainee!

Acibadem Sistina е во потрага по Management Trainee! Во структурата којашто постојано се шири, Систина регрутира практиканти коишто ќе имаат единствена можност да се развиваат и успеат во нивната компанија.

Прочитај повеќе