Активности

Конкурс за избор и доделување на HR награди за 2020 година

Македонската Асоцијација за Човечки Ресурси и оваа година организира избор за доделување на HR награди во три категории.

Прочитај повеќе

Обука на тема “HR TUNING USING SALES TECHNIQUES”

Македонската асоцијација за човечки ресурси Ве поканува на обуката “HR TUNING USING SALES TECHNIQUES” (или, „Подобрување на вообичаените HR пристапи со користење на потврдени продажни практики“) со Дејан Стојановиќ.

Прочитај повеќе

Да ја вклучиме Северна Мaкедонија во светската мапа на HR професионалци!

Учествувајте во највлијателното светско истражување за HR и добијте бесплатен извештај за вашата организација!

Прочитај повеќе

Истражување: Global Leadership Survey

Македонската асоцијација за човечки ресурси се приклучува кон промоција на Истражување на GLOBE - еден од најзначајните глобални проекти во областа на лидерство и организациска култура, се спроведува во 152 земји од страна на 353 истражувачи. ( https://globeproject.com/)

Прочитај повеќе

HR Вебинар: Како да се задржи континуитетот на организациската култура за време на COVID-19?

Следниот вебинар ќе се одржи идната среда (29.04.2020) со почеток во 17:00ч. , на тема: „Како да се задржи континуитетот на организациската култура за време на COVID-19?“.

Прочитај повеќе

HR вебинари со МАЧР!

Ве покануваме да ни се придружите на дискусии во живо на различни корисни и актуелни HR теми. Мразот ќе го скршиме со првиот вебинар на тема: „Управување со промени и адаптација за време на криза- кризен менаџмент“, кој ќе се одржи идната среда (22.04.2020) со почеток во 17:00ч.

Прочитај повеќе

HR Интервју со м-р Дарко Петровски: Менаџерите за човечки ресурси мораат да покажат лидерство и сол

Претседателот на МАЧР, м-р Дарко Петровски одговори на неколку прашања за весникот на Бугарската асоцијација за менаџмент со луѓе, поврзани со моменталната кризна состојба во нашата земја .

Прочитај повеќе

Органок за коучинг на МАЧР: Коучинг поддршка за нашите членови, пријатели и соработници

Во нашите напори да Ви помогнеме во текот на овој период, подготвивме коучинг поддршка за Вас, членовите и пријателите на МАЧР, како и за членовите на Вашите семејства на кои им е најмногу потребна.

Прочитај повеќе

Активности за време на кризна состојба

МАЧР во следниот период ќе понуди посебни можности за поддршка на своите членови, пријатели и соработници. Притоа ги повикуваме сите да го вложат сиот свој ум и професионализам во конструктивни акции за справување во вонредни услови и за што побрзо и поуспешно надминување на кризата.

Прочитај повеќе

Известување за работата на Извршната канцеларија на МАЧР

Ве известуваме дека Извршната канцеларија на МАЧР, согласно моменталната ситуација со ширењето на вирусот COVID-19, во наредниот период ќе се придржува до препораките на Министерството за здравство за remote работење.

Прочитај повеќе

Известување - Да го спречиме ширењето на COVID-19!

Ве известуваме дека согласно препораките на Министерството за здравство, одлучивме на неодредено време да ги одложиме планираните активности на Македонската асоцијација за човечки ресурси, коишто беше предвидено да се одржат во наредните две недели.

Прочитај повеќе

Е-весник „Човечки капитал“ бр. 11

Ви го претставуваме 11-от број на единствениот е-весник посветен на професијата менаџмент со човечки ресурси - „Човечки капитал“.

Прочитај повеќе

Повик за членство за 2020 година!

Зачленете се во Македонската асоцијација за човечки ресурси или обновете го Вашето членство за 2020 година!

Прочитај повеќе

Предновогодишно HR дружење

Македонската асоцијација за човечки ресурси ве поканува на Предновогодишно HR дружење, на 12 декември 2019 (четврток) во Cosy Bar, Скопје, со почеток во 19:00 ч.

Прочитај повеќе

HR обука: Мотивација - дел кој ја комплетира сликата

Македонската асоцијација за човечки ресурси Ве поканува на HR обука на тема: „Мотивација – дел кој ја комплетира сликата“ 17 декември (вторник) | 10:00 - 16:00ч. | Скопје

Прочитај повеќе

HR Cafe & Networking: „Коучингот како пристап во приватниот и професионалниот живот“

Македонската асоцијација за човечки ресурси ве поканува на HR Cafe & Networking настан на тема:  „Коучингот како пристап во приватниот и професионалниот живот“  27 ноември 2019 (среда) | Martini Cafe | 17:45-20:00 часот.

Прочитај повеќе

Повик за пишување на статии во 11-тиот број на весникот “Човечки капитал“

Доследни на досегашните практики, Македонската асоцијација за човечки ресурси и во овој број на е-весникот им нуди можност на своите членови да го дадат својот придонес во содржинскиот дел на „Човечки капитал“.

Прочитај повеќе

Актуелности

Конкурс за избор и доделување на HR награди за 2020 година

Македонската Асоцијација за Човечки Ресурси и оваа година организира избор за доделување на HR награди во три категории.

Прочитај повеќе

Обука на тема “HR TUNING USING SALES TECHNIQUES”

Македонската асоцијација за човечки ресурси Ве поканува на обуката “HR TUNING USING SALES TECHNIQUES” (или, „Подобрување на вообичаените HR пристапи со користење на потврдени продажни практики“) со Дејан Стојановиќ.

Прочитај повеќе

Да ја вклучиме Северна Мaкедонија во светската мапа на HR професионалци!

Учествувајте во највлијателното светско истражување за HR и добијте бесплатен извештај за вашата организација!

Прочитај повеќе

Истражување: Global Leadership Survey

Македонската асоцијација за човечки ресурси се приклучува кон промоција на Истражување на GLOBE - еден од најзначајните глобални проекти во областа на лидерство и организациска култура, се спроведува во 152 земји од страна на 353 истражувачи. ( https://globeproject.com/)

Прочитај повеќе

HR Вебинар: Како да се задржи континуитетот на организациската култура за време на COVID-19?

Следниот вебинар ќе се одржи идната среда (29.04.2020) со почеток во 17:00ч. , на тема: „Како да се задржи континуитетот на организациската култура за време на COVID-19?“.

Прочитај повеќе

HR вебинари со МАЧР!

Ве покануваме да ни се придружите на дискусии во живо на различни корисни и актуелни HR теми. Мразот ќе го скршиме со првиот вебинар на тема: „Управување со промени и адаптација за време на криза- кризен менаџмент“, кој ќе се одржи идната среда (22.04.2020) со почеток во 17:00ч.

Прочитај повеќе

HR Интервју со м-р Дарко Петровски: Менаџерите за човечки ресурси мораат да покажат лидерство и сол

Претседателот на МАЧР, м-р Дарко Петровски одговори на неколку прашања за весникот на Бугарската асоцијација за менаџмент со луѓе, поврзани со моменталната кризна состојба во нашата земја .

Прочитај повеќе

Органок за коучинг на МАЧР: Коучинг поддршка за нашите членови, пријатели и соработници

Во нашите напори да Ви помогнеме во текот на овој период, подготвивме коучинг поддршка за Вас, членовите и пријателите на МАЧР, како и за членовите на Вашите семејства на кои им е најмногу потребна.

Прочитај повеќе

Активности за време на кризна состојба

МАЧР во следниот период ќе понуди посебни можности за поддршка на своите членови, пријатели и соработници. Притоа ги повикуваме сите да го вложат сиот свој ум и професионализам во конструктивни акции за справување во вонредни услови и за што побрзо и поуспешно надминување на кризата.

Прочитај повеќе

Известување за работата на Извршната канцеларија на МАЧР

Ве известуваме дека Извршната канцеларија на МАЧР, согласно моменталната ситуација со ширењето на вирусот COVID-19, во наредниот период ќе се придржува до препораките на Министерството за здравство за remote работење.

Прочитај повеќе

Известување - Да го спречиме ширењето на COVID-19!

Ве известуваме дека согласно препораките на Министерството за здравство, одлучивме на неодредено време да ги одложиме планираните активности на Македонската асоцијација за човечки ресурси, коишто беше предвидено да се одржат во наредните две недели.

Прочитај повеќе

Е-весник „Човечки капитал“ бр. 11

Ви го претставуваме 11-от број на единствениот е-весник посветен на професијата менаџмент со човечки ресурси - „Човечки капитал“.

Прочитај повеќе

Повик за членство за 2020 година!

Зачленете се во Македонската асоцијација за човечки ресурси или обновете го Вашето членство за 2020 година!

Прочитај повеќе

Предновогодишно HR дружење

Македонската асоцијација за човечки ресурси ве поканува на Предновогодишно HR дружење, на 12 декември 2019 (четврток) во Cosy Bar, Скопје, со почеток во 19:00 ч.

Прочитај повеќе

HR обука: Мотивација - дел кој ја комплетира сликата

Македонската асоцијација за човечки ресурси Ве поканува на HR обука на тема: „Мотивација – дел кој ја комплетира сликата“ 17 декември (вторник) | 10:00 - 16:00ч. | Скопје

Прочитај повеќе

HR Cafe & Networking: „Коучингот како пристап во приватниот и професионалниот живот“

Македонската асоцијација за човечки ресурси ве поканува на HR Cafe & Networking настан на тема:  „Коучингот како пристап во приватниот и професионалниот живот“  27 ноември 2019 (среда) | Martini Cafe | 17:45-20:00 часот.

Прочитај повеќе

Повик за пишување на статии во 11-тиот број на весникот “Човечки капитал“

Доследни на досегашните практики, Македонската асоцијација за човечки ресурси и во овој број на е-весникот им нуди можност на своите членови да го дадат својот придонес во содржинскиот дел на „Човечки капитал“.

Прочитај повеќе