За нас

Македонска асоцијација за човечки ресурси 

МАЧР е стручно, невладино, непартиско и непрофитно здружение на граѓани формирано на 22 април 2009 година, заради вршење на дејности и активности поврзани со развојот на работната сила, промоција на управувањето со човечките ресурси, како и унапредување на професијата управување со човечки ресурси.


18. издание на е-весникот ,,Човечки капитал”

Македонската асоцијација за човечки ресурси Ви го претставува 18. издание на е-весникот посветен на професијата менаџмент со човечки ресурси, „Човечки капитал“

Прочитај повеќе

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА РЕДОВНО ГОДИШНО СОБРАНИЕ

Врз основа на член 16 и 18 од Статутот на Македонската асоцијaција за човечки ресурси претседателот на Македонска асоцијација за човечки ресурси објавува: ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА РЕДОВНО ГОДИШНО СОБРАНИЕ

Прочитај повеќе

Покана за Регионален HR Cafe & Networking настан!

Во соработка со нашиот корпоративен член Manpower SEE JOBS in N.Macedonia, со задоволство Ве покануваме на HR Cafe & Networking насловен како "Navigating the future solutions of Compensation, Benefits and Salaries", со говорничката Maria Dineva од Бугарија.

Прочитај повеќе

Конкурс за избор и доделување на HR-награди за 2023 година!

На наше, а веруваме и на Ваше огромно задоволство, Ве информираме дека МАЧР следејќи ја воспоставената традиција, и оваа година ќе додели признанија во следниве категории: „HR-Менаџер на годината за 2023“, „Најпопуларна HR-Практика на годината за 2023“ и „Млад HR-ентузијаст на годината за 2023“.

Прочитај повеќе

МАЧР и оваа година е национален партнер на HR Starter Програмата!

МАЧР и оваа година е национален партнер во спроведувањето на HR Starter Програмата!

Прочитај повеќе

NLP Macedonia - Center for Business Psychology SEE

Искусете ги тренинзите со кои повеќе од 15 години компаниите доживуваат трансформациски успеси, имплементирани од страна на NLP Macedonia - Center for Business Psychology SEE

Прочитај повеќе

HR Cafe & Networking

Темата на настанот е Луѓе, Процеси, Развој и Предности на Дигиталниот HR.

Прочитај повеќе

Вебинар “Creating People Advantage“ во организација на ЕАПМ

„Меѓународното истражување спроведено од консултантската фирма Boston Consulting Group (BCG), Светската федерација на асоцијации за менаџмент со луѓе (WFPMA), со поддршка и од European Association for People Management (EAPM)

Прочитај повеќе

HR Weekend 2023

HR Weekend 2023 - "WHERE IT TECHNOLOGIES ARE HELPING HR"

Прочитај повеќе

HR Cafe & Networking

Темата на настанот е „GAME CHANGER - Изградете став за промената што доаѓа"

Прочитај повеќе

Јубилеен настан: 15-та Меѓународна MHRA конференција

Со задоволство Ве информираме дека Македонската асоцијација за човечки ресурси (МAЧР) годинава успешно ја организираше својата јубилејна 15-та Меѓународна конференција за човечки ресурси и HR Expo 2023. Конференцијата се одржа на 28 и 29 септември 2023 година, во хотелот Холидеј Ин и во Едукативниот центар М6 во Скопје.

Прочитај повеќе

HR Cafe & Networking

Темата на настанот е „Очекувањата на новите генерации: Од соработка и плата од соништата - до флексибилност на работното место"

Прочитај повеќе

HR Cafe & Networking

HR Cafe насловенo како „ПРЕКУ РАБОТА НА СЕБЕ КОН ПОДОБРУВАЊЕ НА ЕФИКАСНОСТА ВО ТИМОТ - Која е вашата улога во тимот? “.

Прочитај повеќе

Master Class во организација на МАЧР

Master Class "Employer branding as strategic function of the organizations”

Прочитај повеќе

HR Cafe & Networking

HR Cafe насловенo како „Рационализирање и дигитализација на процесот на администрирање на човечките ресурси“.

Прочитај повеќе

Оглас за ангажман на практикант во МАЧР

За потребите на нашето работење нудиме можност за практикантска работа во Извршната канцеларија на МАЧР, со времетраење од 3 месеци, започнувајќи од 15 Јуни - 15 Јули 2023 година (во зависност од одобрувањето на практиканството од страна на Агенцијата за вработување). Месечниот надоместок ќе биде во согласност со мерката за поддршка на практиканство на Агенцијата за вработување.

Прочитај повеќе

16. издание на е-весникот ,,Човечки капитал”

Македонската асоцијација за човечки ресурси ви го претставува 16. број на е-весникот посветен на професијата менаџмент со човечки ресурси - „Човечки капитал“.

Прочитај повеќе

Покана за учество на редовно годишно Собрание на МАЧР

Врз основа на член 16 и 18 од Статутот на Македонска асоцијaција за човечки ресурси Претседателот на Македонска асоцијација за човечки ресурси објавува: ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА РЕДОВНО ГОДИШНО СОБРАНИЕ

Прочитај повеќе

ОГЛАС ЗА АНГАЖМАН НА ПРАКТИКАНТ ВО МАЧР

Македонската асоцијација за човечки ресурси (МАЧР) е стручно, невладино, непартиско и непрофитно здружение на граѓани формирано во 2009 година, заради вршење на дејности и активности поврзани со развојот на работната сила, промоција на управувањето со човечките ресурси, како и унапредување на професијата управување со човечки ресурси.

Прочитај повеќе

HR Café & Networking во живо

📢И конечно по речиси 2 години! Нашето прочуено HR Café & Networking во живо 😍 За крајот на овој кризен период имаме актуелни теми поврзани со општествената одговорност и јакнењето на тимскиот дух, за да внесеме убава енергија и заеднички да зачекориме кон една нова просперитетна година.

Прочитај повеќе

Circular HRM - Инфо денови

Со задоволство Ве покануваме на два еднодневни настани организирани од страна на Центарот за управување со знаење во соработка со Македонската асоцијација за човечки ресурси за здобивање со информации околу проектот - Оддржлив (Кружен) модел на управување со човечките ресурси. Проектот е финансиран преку Еразмус Плус програмата на Европската Унија, а спроведен од шест организации од Европа.

Прочитај повеќе

Интервју со Претседателот на ЕАПМ, Евен Болстад

“...Импресиониран сум. Со ограничени ресурси и како релативно мала асоцијација и земја, произведувате вредност за членовите и пошироко, далеку повеќе од она што може да се очекува.....

Прочитај повеќе

13. издание на е-весникот „Човечки Капитал„

Со задоволство Ве информираме дека МАЧР го објави 13. издание на е-весникот „Човечки Капитал„. И за ова издание на е-весникот, ние подготвивме богата содржина, составена од истражувања, статии, интервјуа, настани, стручни трудови и други интересни информации, поврзани со HR областа.

Прочитај повеќе

Започнуваме со продажба на Early Bird влезниците за 13. Меѓународна MHRA Конференција (online live

Oфицијално започнува продажбата на Early Bird влезниците по цена од 60 евра за индивидуалните членови на МАЧР, и 90 евра за сите заинтересирани индивидуалци и организации. Корпоративните членови на МАЧР, за сите попусти и понуди согласно пакетите за членство, Ве замолуваме да ја контактирате извршната канцеларија на МАЧР.

Прочитај повеќе

AIHR Академија

Стекнете се со најновите вештини во областа на People Analytics, Strategic HR Leadership, Digital HR, Organizational Development, Talent Acquisition и многу други сертифицирани програми на светски реномираната AIHR Академија.

Прочитај повеќе

Бидете дел од WOWHR GLOBAL CONFERENCE

Денес, менаџментот со човечките ресурси е во исто време и цел и движечка сила во процесот на дигиталните промени – Процес кој поткренува многу прашања. WOWHR GLOBAL CONFERENCE: “HR in the digital era“, која ќе се одржи на 15 јули, ќе се обиде да даде одговори на дел од прашањата!

Прочитај повеќе

AIHR - “People Analytics” Сертификациона програма

Станете Специјалист на темата People Analytics и побарајте си го Вашето место на стратегиската маса во организацијата, преку нагласување и користење на моќта на HR датата. Развијте целосен сет на HR аналитички вештини за да носите одлуки базирани на дата, во рамките на HR менаџментот.

Прочитај повеќе

Конкурси

Оглас за ангажман на Практикант во МАЧР

Македонската асоцијација за човечки ресурси нуди можност за ангажман на Практикант во МАЧР, со времетраење од 3 месеци.

Прочитај повеќе

Оглас за вработување во МАЧР: Извршен менаџер

Македонската асоцијација за човечки ресурси нуди можност за вработување на Извршен менаџер, на определен период.

Прочитај повеќе

Цементарница УСЈЕ е во потрага по HR практикант

Цементарница УСЈЕ започнува Програма за практикантска работа за поттикнување на вработување и развој на млади таленти! Како дел од Програмата, Цементарница УСЈЕ објавува оглас за платена практикантска работа во одделот за човечки ресурси.

Прочитај повеќе

Acibadem Sistina се во потрага по Management Trainee!

Acibadem Sistina е во потрага по Management Trainee! Во структурата којашто постојано се шири, Систина регрутира практиканти коишто ќе имаат единствена можност да се развиваат и успеат во нивната компанија.

Прочитај повеќе